Pages

1.2.11

Masa Comel-Comel Dulu


Yayy! Untung betul la kan kita lahir pada zaman 80an dengan awal 90an.
Dapat rasa main benda-benda yang budak-budak sekarang tak kan sentuh, hahaha..
Ingat masa sekolah rendah dulu, sibuk je nak main card la, penutup botol la, jutaria la, gasing la, layang-layang la, ehh macam-macam la.
Seronok betul masa tu kan?
Laman sosial ni mana wujud lagi dulu, kalau ada pun kita tak tau apa fungsinya.
Nak buka komputer kat rumah pun takut, kalau dapat main game FreeCell, Solitaire, Minesweeper tu pun memang da cukup bangga, hahaha..
Terbalik pulak dengan budak-budak zaman ni.
Kecik lagi dah ada akaun FB, handphone mahal dari kita pun ada.
Pelik betul. Bukan nak contact sape, kawan pun hari-hari da jumpa kat sekolah.
Kapel? weyhh.. korang kecik lagi kot, hehehe..
Tak pela, zaman dah berubah kan? Kalau baik, baik la jadinya.

Kesimpulannya, memang best zaman kanak-kanak dulu, kalau diberi peluang memang nak hidup balik ke zaman tu, hehehe..

2 komen:

FATIN SYAFIQA said...

Haha. Ko g la beranak. Nanti ko soh anak ko main game yg ko penah main masa kecik dlu

Akmal Sukri said...

hahaha.. aku g beranak? jap nak cari isteri dulu.. mana2 volunteer.. hahaha..

Post a Comment